Allt du behöver veta om specialerbjudanden för oljebyte

Ett oljebyte kan vara en uppgift när det är så många aspekter som måste tas om hand. Den lämpligaste tiden att byta, hur ofta den ska bytas och rätt typ av olja är några saker som spelar roll. Här är en lista över överväganden som du vill fundera över innan du får specialerbjudanden för oljebyte.

  • Inspektera oljenivåerna: Det är tillrådligt att hålla koll på oljenivån genom att se över den en gång i månaden. Även nya fordon bör kontrolleras då och då för att hålla dem vid god hälsa. Tidig upptäckt av ett oljeläckage, förändring i oljefärg eller minskning av oljenivån är till hjälp för att vidta nödvändiga åtgärder i förväg. Dessa aspekter kan peka på andra problem i fordonet som läckage av kylvätska och skador på motorn.
  • Oljebytesintervall: Olika förare föreslår olika intervall inom vilka olja ska bytas, till exempel en gång i tre månader eller en gång i sex månader. Observera att även om överdriven användning av fordonet orsakar ett behov av ett regelbundet oljebyte, gör inte användningen av motorn under en längre tid oljan mindre effektiv. Tidigare erfarenheter kan hjälpa, men man bör inte lita på dem helt och hållet. Konsultera alltid fordonets manual för att fatta ett mer välgrundat beslut

Typ av olja: Du måste vara tillräckligt intelligent för att inte falla offer för mekanikernas taktik att sälja dyra oljor. Gör lite research och vet vilken som är rätt så att du inte köper en olja som ditt fordon inte behöver i första hand. Syntetisk olja är alltid bättre, även om den är dyrare eftersom den tål höga temperaturer och har längre livslängd.
Idag är fordon utrustade med ett system som meddelar föraren när oljan behöver bytas. För att uppmuntra förare att byta olja regelbundet erbjuder ett stort antal företag oljebyteserbjudanden. Dessa är designade på ett sätt som ökar antalet inkommande kunder och låter dem få sina bilar servade utan att tveka. Om du letar efter specialerbjudanden för oljebyte, välj från följande alternativ som erbjuds av olika märken.

  • Firestone: Du kan få $15 rabatt på standardoljebyte och $10 rabatt på syntetisk oljebyte om betalningen görs via Visa® förbetalt kort. Helsyntetisk olja kan bytas till $15 rabatt igen om du betalar med ett Visa®-kort. På Firestone kan man, samtidigt som man byter olja, också få en uppsättning däck till ett rabatterat pris. Till exempel finns fyra Bridgestone-däck tillgängliga för $50 rabatt. På samma sätt finns fyra Firestone Destination-däck tillgängliga för $40 rabatt. Firestone FR710 kan köpas med 10 % rabatt.
  • Jiffy Lube®: Det är ett av de mest framstående varumärkena som erbjuder specialerbjudanden för oljebyte. Man kan få en rabatt på $5 på deras signaturoljebyte. Företaget har knutit till sig Shell och erbjuder Platinum- och Fleet-kort för sina vanliga kunder. Specialerbjudanden för oljebyte är tillgängliga beroende på användarens plats och närmaste Jiffy Lube®-leverantör.
  • Midas: En enorm rabatt på $20 kan utnyttjas på ett konventionellt oljebyte. Dessutom, vid anställning av tjänster värda $100, $200 och $300, ges direkt en $10, $20 respektive $30 rabatt. Specialerbjudanden för hjulinställning och bromstjänster erbjuds också av Midas.

Fördröja därför inte processen med att byta olja på ditt fordon eftersom det kan skada din motor i det långa loppet och en skadad motor kan visa sig vara mycket kostsam. Ibland gör bilföretag det lättare för sina kunder att få sina fordon servade genom att erbjuda oljebytestjänster till rabatterade priser så att kunderna inte behöver leta efter oljebyteserbjudanden någon annanstans. De kan helt enkelt boka en tid och besöka servicecentret för att få ordning på sina bilar.

Add Comment