En guide för att köpa bilbatteri

Ett batteri är en av de viktigaste enheterna i fordonet eftersom det behövs för varje åtgärd som utförs av fordonet. Men de flesta av bilägarna glömmer att testa sina bilbatterier med jämna mellanrum och skadar dem. Om du har köpt en ny bil bör du vara noga med underhållet av ditt bilbatteri och få det bytt i tid. De flesta fordonsägare gör ett vanligt misstag att vänta tills batteriet är helt urladdat. Ta reda på livslängden för det installerade batteriet och byt ut det i tid. Att byta batteri är ganska enkelt och du kan enkelt göra köpet själv. Om du funderar på att byta bilbatterier för första gången kan du kolla in några enkla förslag nedan:

Storlek på batteriet

Bilbatterier kan vara av olika typer och storlekar. Därför, när du gör ett köp, bör du notera dess gruppstorlek, eftersom den indikerar höjden, bredden och längden på bilbatteriet. Gruppstorleken nämns generellt i manualen. Men om du inte kan hitta det kan du alltid få batteriet kontrollerat av en mekaniker och fråga honom om nödvändiga detaljer. Kom alltid ihåg att batteriet du köper ska sitta perfekt i facket, annars kan det lossna av vibrationer när du kör bilen.

Kontrollera tillverkningsdatumet

Att köpa ett nytt batteri betyder inte att du skaffar en ny bit från en återförsäljare. Inköpet bör göras intelligent och vikt bör fästas vid enhetens tillverkningsdatum. Tillverkningsdatum anges i batteriet och du bör aldrig acceptera något som är äldre än sex månader. Om du gör köpet online bör du se till att återförsäljaren har transparenta ersättningsvillkor för byte av äldre eller defekta batterier. ExpertPower 12V 7 Amp EXP1270 uppladdningsbart blybatteri har blivit populärt bland bilägarna och du kan kolla upp det om det behövs.

Lagringskapacitet

Varje batteri har sin egen kraft. När du väljer ett nytt bilbatteri bör du kontrollera den tidsperiod som batteriet kan fungera på egen hand eller utan att starta motorn. För bästa resultat bör du alltid välja batterier med högre reservkapacitet eftersom dessa kan hålla i tuffa situationer som generatorfel eller motorer som inte uppfyller kraven. Förutom reservkapaciteten bör du också kontrollera det effektbehov som krävs för att starta fordonet. Effektkrav eller kallstartförstärkare bör väljas noggrant. För bästa resultat är det bättre att välja vevförstärkare beroende på klimatet i din region. Högre kallstartförstärkare är bättre för platser med låg temperatur.

Känna till underhållsvillkoren

När du köper ett nytt batteri bör du också lägga vikt vid dess underhållsvillkor. Generellt finns det två typer av batterier. En är det förseglade batteriet, som inte kräver något underhåll för att fortsätta fungera. Medan den andra är oförseglade batterier eller batterier med lågt underhållsbehov. Inga underhållsbatterier håller elektrolyten igång utan manuellt ingripande medan de lågunderhållsbatterier kräver destillerat vatten för att fungera.

Batteri-liv

Detta är en av de viktigaste faktorerna att ta hänsyn till när du byter batteri. Fråga efter livslängden på batteriet som du har bestämt dig för att köpa och välj något som har längre livslängd. Du bör också vara försiktig med livslängden på det befintliga batteriet. Få ditt batteri kontrollerat av en mekaniker för att veta om det behöver bytas ut eller inte.

Beroende på din erfarenhet kan du köpa samma batterimodell som du använder i ditt fordon eller söka efter något bättre. När du köper ett bilbatteri bör du också tänka på produktens garanti och välja de som erbjuder dig ett gratis byte under en längre tidsperiod, även om det är lite dyrt. Fäst batteriet ordentligt och kontrollera polerna med jämna mellanrum.

Add Comment