Känn till typer och material för lastbilsbäddsöverdrag för din bekvämlighet

Tonneau-kåpan är en viktig komponent i pickupen som är placerad på baksidan av bilen. Överdragen kan vara gjorda av ett mjukt eller hårt material som du kan välja att köpa efter dina behov. Ett lastbilsskydd används främst för att förhindra stöld och andra skador som kan ådra sig lastbilsflaket om det förblir öppet. Utöver sammanhanget har locket förmågan att inkludera bensinkörning där föraren inte behöver spendera extra pengar.

Material för lastbilsflak

Med tanke på flera syften är sängöverdraget tillverkat av olika material som kan tillgodose förarnas behov. De vanligaste typerna av överdrag som anses användas i stor utsträckning är metall, konstläder och glasfiber. Plastmaterialet kan erbjuda stor säkerhet och utmärkta väderbeständiga egenskaper. Dessutom är överdragen kostnadseffektiva, vilket gör dem överkomliga för alla lastbilschaufförer. Du kan välja undercover tonneau om du letar efter ett lätt och gediget överdrag i ett stycke.

Produkterna som är gjorda av vinyl kan erbjuda bra säkerhetsnivå och är ganska väderbeständiga. Pocket pinch är inte hög vilket gör det till ett av de mest kostnadseffektiva materialen för tonneau-överdraget. Du kan välja TonnoPro Tri-Fold om du letar efter ett lättviktsskydd. Aluminiumet är allmänt kostnadseffektivt och lätt och kommer med roll-up-funktionen. För kåpan av aluminium kan BakFLIP F1 vara ett utmärkt val eftersom säkerhetsnivån som den erbjuder är av utmärkt nivå. Dessutom är den bra för väderbeständig.

När det kommer till säkerhet och väderbeständighet kan inget slå kvaliteten på glasfiber. Problemet med detta material är dock att de är lite dyra. Att välja den tunga Ranch Legacy kan vara ett klokt alternativ för att täcka din lastbilsflak. Förutom materialet kan du hålla utkik efter det breda utbudet av färger som erbjuds av olika designers inklusive New Vision, Torza Top, Pace Edwards, Fold a Cover, Roll-n-Rock, Truxedo och Advantage. Kunder erbjuds möjligheten att skräddarsy omslagen enligt deras krav.

Typer av Tonneau sängöverdrag

Eftersom det finns massor av sängöverdrag tillgängliga i olika material och färger, finns det också en mängd olika typer av överdrag som kan komplettera bilägarnas behov och stilar.

Gångjärnsförsett lastbilsskydd

Den här typen av lock liknar det för ett bagagelucka som uppenbarligen ses på sedaner. För att få lätt åtkomst till lasten används locket. En av de mest bekväma typerna av sängöverdrag är det gångjärnsförsedda lastbilsflaket eftersom de stora lasterna kan tas bort i en handvändning. Du kan måla locket för att matcha det med färgen på lastbilen. De populära märkena av gångjärnsförsedda lastbilsöverdrag som har styrt marknaden är Extang, Ranch, Downey och Undercover.

Fällbart lastbilsskydd

Detta är en av kundernas mest favorittyper av omslaget. Vinyl med stålbalkar och aluminium är två av de populära materialen som används för att tillverka locket. Överdraget har förmågan att betjäna alla typer av kunder och är helt resistent mot damm, vatten, rost och korrosion. Om du letar efter kåpan som kan erbjuda en yttersta nivå av skydd till din pickup kan du välja produkterna från Rugged Cover, Diamondback, Dpwnery Products, Fold a Cover och Bestop.

Mjukt upprullbart sängöverdrag

Om du letar efter ett sängöverdrag som kan tjäna alla dina tunga ändamål, då är det här perfekt. Stöd för aluminium och vinylmaterial, denna typ av lock installeras utan att behöva ta hjälp av borrmaskin. Få av locken öppnas med en avtryckarspärr; dock kan få av dem vara snäpp nära. Dessutom finns det en mängd färgade mjuka hopfällbara sängöverdrag som är prisvärda för alla.

Add Comment