Tips för att förbättra livslängden på ditt bilbatteri

Har du köpt en ny bil och du vill inte ta några chanser med underhållet? Du är också extremt noggrann med din motors välbefinnande. Tja, du är inte den enda. Det finns många andra som du, som anser att en stark motor är allt du behöver för att köra en bil smidigt. För att köra en bil smidigt måste du vara försiktig med varje del av fordonet. Särskild försiktighet bör ges till bilbatteriet eftersom fordonet blir helt ur funktion utan det. Oavsett om det är att starta bilen eller sätta på lamporna, luftkonditioneringen och stereon, behövs batteriet för att fungera.

Batteriet är en viktig del av ditt fordon och behöver lika vård som koppling, paus eller motor. Även om batteritiden är fast, kan du följa några enkla tips för att hålla den stark lite längre.

Föredrar långa körningar framför korta

Att ladda bilbatteriet i ditt fordon är viktigt för att hålla det starkare och att köra bilen långa sträckor är ett av de bästa sätten att hålla batteriet laddat. Människor som kör sina bilar korta sträckor misslyckas ofta med att ge sitt batteri tillräcklig laddning, vilket i sin tur minskar batteritiden. Men om du inte behöver tillryggalägga långa sträckor varje dag, se till att åka den lite längre minst en gång i veckan.

Låt inte bilen stå på tomgång under en längre period

Eftersom det redan har sagts att körning av bilen längre sträckor ökar batteriets livslängd, bör du också notera att det kan försvaga dess livslängd att hålla fordonet på tomgång under en längre period. Kör din bil ofta, särskilt under vintermånaderna, eftersom temperaturfallet kan dämpa bilbatteriet. Du bör också vara försiktig med att köpa bilbatterier och leta efter Mighty Max-batterier. Dessa bilbatterier har fått positiv respons från köparna och är kända för sin långa livslängd.

Släck lamporna

Många glömmer ofta att släcka belysningen på sina fordon, vilket i sin tur minskar livslängden på deras bilbatterier. Om du inte vill spendera i onödan på bilbatterier bör du vara försiktig med att släcka lamporna när de inte används. Särskild försiktighet bör iakttas när du installerar ytterligare ljusenhet i bilen.

Installera elektronik du behöver

Att installera olika bilelektronik för att dekorera bilen kan också ta en vägtull på batteritiden. När du installerar ytterligare elektroniska gadgets bör du se till att kontrollera dess kompatibilitet. Du bör också avstå från att installera enheter som du inte behöver, eftersom dessa kommer att minska batteriets livslängd. Oavsett om det är en ljus-, stereo- eller videoenhet installerad i bilen bör du inte använda den när bilen går på tomgång, eftersom det försvagar batteriet.

Korrosion kan vara skadligt

Kontrollera dina batteripoler ofta och rädda det från korrosion. Rengör terminalerna med vatten, bakpulver och en tandborste. Doppa borsten i sodavattenblandningen och skrubba polerna. När det är klart spraya kallt vatten över området och torka av det med en ren trasa.

Fastsättning av bilbatterie

Många glömmer att fästa batteriet ordentligt och skadar fordonet. Kortslutningar och inre skador på batteriet, som ofta orsakas på grund av felaktig fastsättning, kommer inte bara att tvinga dig att byta ut det utan också kommer det att rädda fordonet från alla skador. Så kontrollera terminalerna ofta. Personer som kör på gropiga vägar bör ägna särskild uppmärksamhet åt infästning av bilbatteri då batterierna ofta lossnar när bilen rycker på dessa vägar.

Kontrollera batterie

Skaffa en bilbatteritestare från Amazon eller någon annan välrenommerad butik och kontrollera dess utspänning. Detta hjälper dig att förstå om den behöver laddas eller om den fungerar smidigt. När du köper ett batteri till din bil bör du se till att fråga om dess livslängd. Satsa alltid på ett batteri med längre livslängd även om det är lite dyrt än de vanliga.

Add Comment